Saturday 5 February 2011

Bring it, Yasi!

I gaar saag vi kenguru, i dag aat vi ein.

Hallo vakre mennesker! Kjempekjekt med tilbakemeldingar om kva som skjer heime, sjolv om det var heilt grusomt aa hoeyre om Martin og Jon Eivind... God bedring, karar!

Vi har masse aa fortelle og masse bilder aa vise daakke, og berre ein time internett - so let's go!

Fraser Island. Saa nydeleg! Vi hamna i ein jeep med sjaafoeren Joel og fire kule tyskarar, saa Linn og Julia fekk ove seg paa tysken sin. Etter 6 minutt med ferje ut paa oya cruisa vi rundt i jeep og bada i den ekstremt idylliske Lake McKenzie.

Paa campen traska dei ganske saa soete, men ville, dingoane rundt om kring, og hesteflogene aat festmaaltid av beina vaare. Som den erfarne irske romkameraten vaar sa; "They will wreck your heads!" Vi budde i telt rett paa sanden, og laga all maten vaar sjoelv. Skulle nesten tru vi fekk i oss meir sand enn mat. Men det var kjempekoseleg og kjekt, og kveldane var heilt awesome med drikking under stjernene og gitarspel. Her var vi to netter, og paa dagtid gjekk det i bading i elvar og innsjoar, sjaa paa skipsvrak, gaa i regnskog og helse paa gifitge slangar og hissige ogler.

ADVARSEL! Alle som ikkje likar slangar, ogler og diverse dyr maa lukke augene og scrolle vekk fraa bilda.








Rainbow Beach. Tilbake paa hostellet etter oy-eventyret faar vi vite at den stygge syklonen kanskje vil odelegge for Whitsunday-baatturen vaar, som allerede er bestilt og betalt. Vi begynte nesten aa grine, men hardbarka vestelendingar som vi er skulle vi neimen ikkje gi etter for ein liten regnskur! Saa vi sat oss paa bussen og tok den saa langt nord det gjekk, nemleg...

Hervey Bay. Her fekk vi beskjed om at bussane kom til aa gaa dagen etter, syklonen ikkje var noko problem, og alt kom til aa ordne seg. Med haapet oppe kosar vi oss paa denne idylliske plassen, og legg oss i god tru om at alt er i orden. Men... neste morgon - ingen bussar gaar nordover! Krise!

Etter fire timar der vi har gaatt gjennom ALLE alternativ med hjelp av verdas hyggelegaste resepsjonsdame, vaar reddande engel Kylie, fann vi ut at vi kunne leige ein bil og koeyre opp til Airlie Beach (der baatturen gaar fraa).

Ja, daakke horte rett! Vi har koyrt 12 timar nordover i retning syklonen paa eiga hand, mot alle odds og anbefalingar, med stor risiko dersom skade skulle skje paa den flunkande nye leigebilen.

 Vi doypte bilen "Yasi"! Og veit daake kva, det var NULL problem aa koyre opp! Anders koyrte sikkert og fint, og vegane var strokne. Vi skjonnar virkelig ikkje korfor bussane ikkje gaar. Einaste vi opplevde av uver, var ein heilt middels vestlandsregnskur oppi nord.

Vi kom oss trygt fram til Airlia Beach, og paa vegen, kl halv tre om natta, saag vi KENGURUAR! Dvs, wallabies, altsaa smaa kenguruar. Julia telte til 27 stykk. Det var saa utrulig kult! Vi lekte fotojegarar i sikkert ein time og storkoste oss. Ingen brydde seg om at det var midt paa natta paa ein motorveg. Dei var saa sote!
Sjaa for ein stil! Haha.

I dag har vi tilbragt dagen i Airlie Beach, og har nett smakt kengurukjott til middag... Litt rart etter aa ha sett dei smaa, sote dyra hoppe rundt.

Anyways, no skal vi paa denne fantastiske baatturen vi har kjempa saann for, og blir utafor kontakt i 3-4 dagar... og foreldre, det er trygt!

Haapar alle har det bra! Cheers!

11 comments:

  1. Hmm ska ni verkligen vara ute på en båt när det är en cyklon i närheten?!

    ReplyDelete
  2. ÅH! gleda meg til å høyre eeeendå meir :)) Australia virka konge<3

    Ingrid

    ReplyDelete
  3. iiiiiih!!
    Eg vert so avundsjuk! Kos dykk i alvorlege mengder!
    Her snør det små kattar, dingoar og kenguruar, har aldri sett så masse snø før. Jada. Ogso er vi sjuke. Faens norge, eg og Vegard ser etter hus i Spania, for det her suge..
    Og Trude, vi viser bilder av deg til Hedda med jamne mellomrom. Ho berre flirer. Wonder why! Ikkje bli for brun, for då kjem ho ikkje til å kjenne deg igjen. (og ps, ho har lært seg å reise seg i ståande stilling. Kjem sikkert til å springe omkring som ein villmann når du kjem heim. Kanskje det blir ho som hentar deg på flyplassen. Du veit. Kvikk unge.)

    Så jada.

    ReplyDelete
  4. De er heilt sprø.. Skjønner at eg berre kan gløyme å advare mot både det eine og det andre.. Vikingar på tokt er jo som kjent ikkje til å stoppe.. Men eg liker slett ikkje båttur i desse dager nei.... Steik for noken fine (og skumel) bilder.. Her er alt normalt,, i den grad noke er normalt :-)). Gleder meg til de kjem att frå den tilkjempa båtturen doka,, og då bør de vere kjappe med blogginga , , slik at vi oldis-vikingar kan finne roen. Det blir antagelig ein heilt fantastisk båttur.. Stå på folks,, og kos doke masse.. Klem frå Lærdal

    ReplyDelete
  5. Haha! Vestelendingar...

    Digga forresten at dei heite Wallabies- kenguru wannabees, hihiiii :)

    Ship o'hoy mateys!

    ReplyDelete
  6. Hei på deke!

    Det ser ut til at de har det kjekt. Synd at det ikkje blei noke av båt turen.

    Kos deke og ta vare på kvarandre. Nyt kvart eit øyeblikk.

    Helsing tante Unni

    ReplyDelete
  7. Haha, eg ler meg ihjel av Anders på det første bildet, ser ut som ein skikkelig turist xD Kjekt å høyre frå dokke!

    ReplyDelete
  8. Kjop heller hus i asutralia, det er betydlig kulare her enn spania!
    Bra dokke viser bilde til Hedda, viktig at ho huskar kem som er den kulaste tanta. KAN HO STAA? eg har jo berre vore vekke veker! kvikk unge, indeed.

    ReplyDelete
  9. no er eg sjalu, jaja kos dokke masse ikkje dø,
    og dokke er litt galne.
    skal helse til dokke frå besta og besten.

    glad i deg brita
    kos solveig

    ReplyDelete
  10. ååh så gøy! grådig kjekt å lese ka dokke gjer! LINN fyren din var kjekk! ;););)

    ReplyDelete