Thursday 21 April 2011

... og du har IKKJE sand i sandalen!

Peru er over, og vi har no innsett at vi ikkje smaa peruvianske damer, uansett kor hardt vi innbillar oss det.

Fraa Arequipa reiste vi til oaselandsbyen Wakachina (utafor Ica), kor vi hadde eit flott dogn paa reisas hittil dyraste hostell i Peru. Men det stoppa ikkje dei saakalla bed bugs'a vi hittil hadde hoyrt om, men ikkje opplevd sjolve. Det klor og kleiar og fire dagar etterpaa kan vi fortsatt kjenne kjottkakehuda. M-m!

Det idylliske (bed bugs-infiserte) hostellet hadde òg basseng og solsenger. Skal seie det var herlegt aa pakke det stinkande ullundertoyet nederst i ryggsekken og flekke paa bikini og badeshorts att!


"Breakfast included" i Peru betyr ofte luftbollar og cocablad-te, saa med jamne mellomrom unnar vi oss ein liten brunsj. Her har vi sjokoladepannekake til ti kroner. Yummy in the tummy.
Det goyaste vi gjorde i orkenen var sandboarding og villmannskoyring i "buggy-bil" opp og ned dei store sanddynene. Sjaforen var ikkje tam, og det var nett som aa koyre berg- og dalbane i over 100 km i timen. Heilt raatt!


Prikken i botnen er Anders, som susar ned den storste sandboarding-bakken.


Wee!


Neste stopp oppover kysten var Paracas, kor vi meldte oss paa to uforgloymelege turar. Tidleg om morgonen for vi ut i baat for aa sjaa sjolover og pingvinar boltre seg paa flotte klipper og oyer. Eit lite plaster paa saaret for at vi ikkje fekk sjaa lover i Afrika.


Tur nummer to paa samme dagen var turistbuss-tur deluxe, noko vi har funne ut at vi er litt daarlege paa. Det hjalp heller ikkje at guiden snakka raskt og daarleg engelsk, blanda med spansk. Men vi fant alltids noko tidsfordriv aa underhalde oss med...

Hahaha, ja vi veit vi er morosame.
Og saa fekk jo vi sjaa masse fine fossilar, saltorken og fine strender, daa. Det skal seiast.


No er vi i San Jose, Costa Rica, og er ferdige med ei fantastisk og opplevelsesrik reise rundt i Peru og Bolivia. Gjennom denne tida har vi hatt eit slags motto som har hjelpt oss i tider der innstilling er viktig! Det byrja med at vi skulle prove kle, og klagde paa at dei storrelsane var for smaa. Daa slo Trude til med; "Det handlar berre om innstilling! Du ER ei lita peruviansk dame, og du har korte bein!" Dette utarta seg til...

Du er ei lita peruviansk dame, og...

... du er ikkje troytt!
... du er ikkje sliten!
... du har ikkje gnagsaar!
... vatnet i dusjen er IKKJE kaldt!
... luftbollar ER mettande!
... politiet gjer ein GOD jobb og er i ALLE fall ikkje korrupt!
... taxi-mannen koyrer ansvarleg og klokt!
... denne senga ER komfortabel!
... kleda dine er IKKJE skitne!
... myggstikka klor ikkje!
... du er ikkje blakk!
... peruviansk pop-musikk er KONGE!
... denne folkedrakta er IKKJE trang!

Peru og Bolivia har vore heilt fantastisk, og vi har storkost oss i desse utruleg varierte og spanande landa. No ventar vi spent paa paaske-egg i posten! Helst med lakris, takk :-)

3 comments:

  1. Du og du som de turnerer rundt..Ryse kjekt fortsatt ser det ut som!! Sand mellom fingrane e sikkert bedre enn mellom tærne, så berre fortsett å gå på hendene de!! Synkron-turn neste OL for eksempel?
    Sit på nattevakt og har påskefri om 1,5 time,det er langfredag og enten de globetrottarane trur det eller ei så er det faktisk fint vær, første dagen på lenge, og det er meldt om 15 grader, noko som kan få oss istappane til å smelte litt. Har nett no bestilt meg ny bikini på nettet, kanskje ikkje heilt det samme med tørrbading, men det gjer godt å drømme seg vekk og ein treng ikkje handkle då!! Eller lite nytt på Jølst, alle husa står og snøen klamrar seg fortsatt fast i hagane, berre 30 cm att no. Påskeegg får de få når de kjem att,for det er så få frostfrie høner å sjå i nabolaget.
    Kos dokke masse videre.. Klem frå Lydia

    ReplyDelete
  2. Åååh gud kor eg savna å vere i ørkenen!

    Vi har forresten fått masse lam her heime, og ein av dei ligna seriøøst på ein lama! Vi kallar den Lamatryne :)

    Urd.

    ReplyDelete
  3. Stor klem frå Oskar, Sofia, Kyme, Turid, Reinhardt (som går med gipsa fot) og mamsen. Vi savner JJJJJJJJJUUUUUUUUUULLLLLLLLIIIIIIIAAAAAAAA

    ReplyDelete